אין מאכל מנחם,מזין, מחמם וממלא יותר ממרק בחורף, פשוט אין. וכיאה לאמא שמנסה כל הזמן לגוון למשפחה שלה בבישולים, גם הפעם עשיתי ניסוי שהוכתר כהצלחה ומגיע אליכם עם מתכון פשוט ועם 4 מרכיבים מנצחים ומים. כמה פשוט ככה טעים! את חיטת הפריקי הכרתי בזכות מאסטר שף לפני מספר שנים, כשנוף הזוכה המדהימה הכינה איתו מספר מנות שנראות לי מרהיבות ויוצאות דופן. מאז החלה דרכי עם המוצר ותמיד היה בי רצון להשתמש בו לדברים לא שיגרתיים כמו שהכרתי.
את מרק האפונה שלי, כולם מכירים, הוא מככב אצלנו בבית לפחות אחת בשבוע, שכן אהוד על כולם, משביע ומזין, ועם הצלחה לא מתעסקים :) מה שעובד בצורה מוצלחת, פשוט משמרים. אבל כשקיבלתי את המארזים של תבואות הרגשתי צורך עז לצאת לניסיון שבראש שלי עבד מצויין והאמת? הפתעתי אפילו אותי!
וכך יצאתי לדרך, את האפונה השריתי ללילה, תשתדלו לפחות פעם אחת להחליף לה מים
מצרכים למרק-
אפונה אורגנית ופריקי של תבואות , שקית שלמה של אפונה וכ-3 כפות גדושות פריקי
בצל בינוני מגורר סחוט
שן שום כתושה
2 כפות זמן זית לטיגון
מלח ופלפל לפי טעמכם האישי
אופן ההכנה-
יש לטגן עד להזהבה את הבצל והשום, אליהם יש להוסיף את הפריקי ולאחר כ-5 דקות יש להוסיף את האפונה וכ-2 ס"מ מים עד מעל כל תכולת הסיר. אני מבקשלת את הכל על אש קטנה למשך כשעתיים, יש משהו בבישול הארוך שומוביל טעמים טובים יותר ועגולים יותר בפה. השילוב בין האפונה המתוקה עם הפריקי המעושן יוצר חוויה אחרת מהמרק אפונה הרגיל שכמעט כל אחד מכיר בדרך כזו או אחרת, משודבר בשילוב פשוט ומנצח.
טיפים למתכון- אם תראו שהאפונה והפריקי לא מספיק רכים, יש להוסיף עוד מים ועוד זמן בישול, לעיתים זה עלול להשתנות מגז לגז. אם אתם אוהבים במרק גם תפוח אדמה/ גזר/ ירק אחר זו בהחלט אפשרות רק שימו אותם לקראת הסוף, אלא אם כן אתם אוהבים אותם מאוד מבושלים ורכים עד כדי טחונים.
את הפריקי והאפונה של תבואות תוכלו לרכוש בחנויות המזון המובילות, מחיר כל מארז 14.9-15.9 שקלים.
בתיאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה