יום ראשון, 8 בנובמבר 2020

תערובת תבלינים לדג של נפטון-NEPTUNE




אצלנו אין ארוחת שישי בלי סוג אחד לפחות של דגים, זה מנהג עליו גדלנו בבית וממשיכים את המסורת הזו גם בבית שלנו. זה חלק מתפריט שלנו ומלבד היתרונות הברורים מבחינה קולינרית ובריאותית של דגים בשמנים בריאים, אומגה 3, חלבון גבוה ורמת פחמימה נמוכה, יש מצווה גדולה לאכול אותם כחלק מסעודת השבת, הנ"ל מוזכר בהלכות שונות, על חשיבות המצווה וכו' תוכלו לקרוא ברשת, תמצאו זאת בקלות. 

אנחנו בדרך כלל אוכלים דג מבושל, בטריפולטאית אנחנו קוראים לו "חריימה" או טג מטוגן, ההעדפה האישית שלנו היא לברק, סלמון או טונה, שלושתם מככבים אצלנו תמיד ובארץ ניתן למצוא את שלושתם באיכות טובה, את הלברק לרוב תמצאו קפוא, אבל עדיין טעים במיוחד. 

ניסינו את תבלין הדגים של נפטון בארוחת שישי והוא התקבל בברכה ובאהדה, הוא ליווה את העגבניות הטריות שעליהן אנחנו לא מוותרים כחלק מהרוטב כמובן, התערובת מכילה פלפלים, פפריקה, כוסברה, שום, עשבי תיבול, שומשום, שמן ומלח, התערובת ללא צבעי מאכל, אינה מכילה חומרים משמרים ומונוסודיום גלוטמט. 

התערובת מתאימה כתיבול של קרקרים פיקנטיים, גבינות, טופו ובכלל כל מוצר שדורש חיזוק טעמים פיקנטיים. שימו לב שיש בתערובת חלקיקים שניתן לטחון אותם ואז להפוך אותה ממש גם כרוטב לפסטה או טחינה פקינטית, בקיצור אפשר לקחת את התערובת הזו לכל מיני מקומות מבחינה קולינרית, מדובר בתערובת טעימה מאוד, מלאה בריח עוצמתי ותבלינים נהדרים. 



 מחיר תערובת כזו: 10.90 – 12.90 ש"ח (למיכל במשקל 120 גרם).

כשרות פרווה, בהשגחת בד"צ העדה החרדית והרבנות הראשית באר שבע.  

אפשר לרכוש את התערובת כמעט בכל רשתות השיווק: יינות ביתן, חצי חינם, ברקת, מחסני השוק, סלאח דבאח ובחנויות פרטיות ברחבי הארץ.



נפטון מציעה: מתכון לפילה סלמון עסיסי בתנור, מתובל ב"תערובת לתיבול דג מבושל"

מצרכים:

6 - 8 נתחי פילה סלמון במשקל 800 – 1,200 גרם

משרה לדג:

6 כפות שמן זית

2 כפיות רוטב סויה של נפטון

1 כפית שום גבישי דק של נפטון

1/4 כפית פלפל שחור של נפטון

2- 3 כפות "תערובת לתיבול דג מבושל" של נפטון

** להגשה: שמיניות לימון

 

אופן ההכנה:

¨    לערבב את חומרי המשרה ולטעום (הטעם צריך להיות פיקנטי מעט, עם מליחות עדינה) ולהשרות בהם את נתחי הדג, כשעה

¨    לחמם תנור ל-200 מעלות, חום עליון ותחתון (לא טורבו)

¨    להניח את נתחי הדג בתבנית תנור מרופדת ב-2 ניירות אפייה – כשהנייר העליון מרוסס במעט שמן. להקפיד שהחלק עם העור יהיה כלפי מטה. לשמור את המרינדה שנשארה

¨    לאפות את הדג 10 דקות

¨    להוציא את התבנית מהתנור, להבריש את הדג במרינדה ולצקת את מה שנשאר, מעל

¨    לאפות עוד 4 - 5 דקות ולבדוק: יש להיזהר מאפיית יתר שתייבש את הדג (טיפות לבנות גדולות בצד הדג מסמנות שהחלק החיצוני עשוי היטב – ויש לבדוק שהדג עשוי גם במרכז). אם צריך, להחזיר לתנור לעוד 2- 3 דקות. לפני ההגשה, להבריש את הדג ברוטב שנותר בתבנית

** להגיש עם סלט ירקות טרי ורענן, מתובל בויניגרט של נפטון, ושמינית לימון

 

 

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

"ננו גארד אומגה 3"- מהיום קל יותר ונעים יותר לצרוך אומגה 3

  חברת הסטרט אפ הביו טכנולוגית הישראלית ( Granalix ) המתמחה בפיתוח תוספי תזונה ממקור טבעי באמצעות ננו טכנולוגיה, משיקה את ננו גארד אומגה ...