יום חמישי, 31 בינואר 2019

עוף טוב/ דג טוב - העוזר שלי במטבח



עוף טוב מרחיבה את סדרת אצבעוף, אצבעות עוף מנתח שלם (מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה), בציפויים מדליקים ומגוונים, סלק, צ'יפס, צ'ילי ושומשום.  הציפויים קראנצ'ים מאוד, אחרי אפייה בתנור של כ-20 דקות הם חמים, נימוחים, מוכנים לאכילה ומרגישים באופן חד משמעי מנתח שלם. ניסיתי בעצמי ונתתי גם לילדים לאכול מהם, ההתלהבות הייתה רבה ולא היה כלל ספק שמדובר במוצר איכותי. מלבד היותם נוחים לעבודה, למדתי שהינם עוברים טיגון של בסך הכל של 20 שניות כששניצל רגיל בבית עובר הרבה מעבר לזה, בינינו. מעבר לזה, מדובר במוצר שזמין כל ימות השנה וניתן לרכוש אותו בכל הסופרים.
הצעה למתכון ואפשרות להגשה לאצבעות עוף 
בוריטו דה פויו – טורטיה במילוי עוף קריספי עם מגוון ירקות וממרחים

מרכיבים:
אצבעוף קריספי של עוף טוב
טורטיות
חסה ערבית
עלים – פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום
בצל סגול – רצועות דקות
בצל ירוק – טבעות
מלפפון - רצועות
אבוקדו פרוס
עגבניות – קוביות
צ'ילי אדום/ירוק - טבעות
ממרח פלפלים קלויים
פסטו ירוק של עשבי תיבול
נבטים
מלח


אופן ההכנה:
1.       מחממים אצבעוף של עוף טוב, ע"פ ההוראות.
2.       קולים טורטיה על מחבת יבשה חמה ומניחים על נייר אפיה. מניחים עלה חסה, אחד או שניים על הטורטיה (החסה מהווה שכבת בידוד שתמנע מהטורטיה רטיבות).
3.       מפזרים מעל החסה מגוון ירקות וממרחים על פי הטעם ומקפידים להשאיר שוליים של כ 2 ס"מ לטובת הקיפול.
4.       מניחים אצבעוף ומגלגלים את הטורטיה. אורזים בנייר אפיה, חותכים באמצע אלכסונית ונותנים ביס. 


דג טוב הינו שחקן חדש בשוק המוצרי הדגים הקפואים המוכנים לאכילה, מדובר במוצר חדש שמשיקה חברת עוף טוב, מדובר במוצר שמיוצר בסטנדרט מאוד גבוה ומוקפד, תוך עמידה בתקנים המחמירים ביותר. הסדרה כוללת פילה אמנון, פילה אמנון מצופה, מקלוני דג בציפוי צ'ילי, מקלוני דג בציפוי צ'יפס, קציצות דגים, קציצות דג עם סלמון.  מדובר במוצר עם תכולת חלבון גבוהה, אשר מהווה תחליף ראוי, בריא ומזין לצמחוניים אשר אוכלים דגים, הדגים כידוע, דלים בשומן, קלוריות וקלים לעיכול. 


מתכון והצעת הגשה לפילה אמנון מצופה
פילה אמנון עם ציפוי פריך על דלורית צלויה ועדשים ברוטב טחינה סמוקה
מרכיבים:
פילה אמנון של דג טוב
2 סלקים בינוניים
1/2 כוס טחינה גולמית
מיץ מחצי לימון
מים
מלח
לדלורית:
1 כף עלי רוזמרין קצוצים
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
לעדשים:
1 כוס עדשים חומות
2 בצל יבש בינוני חתוך לקוביות
3 שיני שום כתושים
3 כפות שמן זית
1 כפית פפריקה מתוקה
צ'ילי יבש – ע"פ טעם
חופן פטרוזיליה קצוצה – בהגשה.
אופן ההכנה:
אופים את הסלקים שלמים בקליפתם בתנור בחום של 200 מעלות למשך שעה. מכבים ומניחים לסלקים להתקרר בתנור (יעשה מבעוד מועד).
מבשלים את העדשים בסיר עם מים (3-2 ס"מ מעל העדשים) . מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים בבעבוע קל עד לריכוך, אך יש לשמור על מרקם נגיס. מסננים את המים.
מקלפים את הדלורית וחותכים לאורכה לרבעים (או יותר, בהתאם לגודלה). מנקים את הפנים ומורחים את הרבעים בשמן זית. מניחים בתבנית מעל נייר אפיה ומתבלים ברוזמרין, מלח גס ופלפל שחור גרוס. צולים את הדלורית בתנור שחומם מראש ל200 מעלות, למשך כ 20 דקות עד לריכוך והשחמה.
במחבת מאדים בשמן זית את הבצל עד לריכוך ושקיפות. מוסיפים את השום, מערבבים וממשיכים לאדות עד שמריחים היטב את השום. מוסיפים את העדשים המסוננות, מערבבים היטב ומוסיפים מלח ופפריקה מתוקה. ממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד כ 5 דקות. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, מערבבים בודקים טעמים ומכבים את האש.
לטחינה סלק:
קולפים את הסלקים וחותכים גס. שמים במעבד מזון מוסיפים שום ע"פ הטעם, כוס מים ומיץ לימון. טוחנים למחית חלקה (לא חובה חלקה – עניין של טעם). במידת הצורך מוסיפים מעט מים. מוסיפים את הטחינה במזיגה תוך כדי עבודת המעבד. בודקים סמיכות וטעמים ומוסיפים בהתאם מים/מיץ לימון/מלח.

להגשה: מניחים במרכז הצלחת רבע דלורית מעליה יוצקים מתבשיל העדשים ומניחים מעל בעדינות פילה אמנון חתוך לשניים. מסיימים ברוטב טחינה סמוקה מעל ומסביב. 

מתכונים נוספים לסדרת המוצרים של דג טוב 

קציצות דג בחלב קוקוס וקארי ירוק (4 מנות)


מרכיבים:
12 קציצות דג
לרוטב:
2-1 בצל סגול/לבן פרוס דק
3 שיני שום קצוצות
1 גבעול למון גראס
4-3 עלי קפיר
4-3 פרוסות ג'ינג'ר
1 כף גדושה מחית קארי ירוק
1 פלפל צ'ילי אדום חתוך לטבעות
1 פחית קרם קוקוס (400 מ"ל) ועוד אחת בהתאם לצורך
1 כף רוטב דגים
1 כף סוכר חום
1 כף רוטב סויה
3 כפות שמן צמחי
250 גרם דלעת חתוכה לקוביות
12 עגבניות שרי חצויות
חופן עלי בזיליקום, חופן עלי כוסברה

אופן ההכנה:
1. מבשלים את הדלעת במים עם מעט רוטב סויה עד לחצי ריכוך (הדלעת תמשיך להתבשל בתוך התבשיל).
2. בסיר רחב, מאדים קלות(הזעה) בשמן צמחי בצל, שום, למון גראס, ג'ינג'ר ועלי קפיר. מוסיפים קרם קוקוס וכף גדושה מחית קארי.
3. מערבבים היטב ומוסיפים את הדלעת ומי הבישול שלה, מערבבים ומביאים לרתיחה קלה.
4. מוסיפים רוטב דגים, סוכר חום, רוטב סויה ואת קציצות הדג וממשיכים לבשל כרבע שעה על אש בינונית. בודקים את מרקם הרוטב והטעמים ומתקנים (צריך להיות קרמי עדין).
5. מוסיפים עגבניות שרי. מבשלים למשך 5 דקות ולבסוף מוסיפים את עשבי התיבול (כוסברה ובזיליקום).
מגישים לצד אורז לבן


קבב דגים ברוטב אריסה ועגבניות חרוכות מוגש על תפוח אדמה מדורה (4 מנות)

מרכיבים:
4 שיפודי יקיטורי מושרים חצי שעה במים
3-2 קציצות דג לכל סועד
מחבת פסים או פלנצ'ה
שמן צמחי לצלייה
חופן עלי כוסברה קצוצים גס
לתפוח אדמה מדורה:
מניחים את תפו"א בתבנית מעל מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש בטמפ' של 200 מעלות עד לריכוך (כשעה). מכבים את התנור ומשאירים את תפוחי האדמה בתוכו לשמירתם חמים.

לרוטב:
5 עגבניות חרוכות על האש (כמו חצילים)
5 כפות שמן זית
1 כף גדושה אריסה
1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות (ז'וליין)
1 כפית מלח

אופן ההכנה:
1.       בסיר סוטאז' (סיר רחב), מטגנים את רצועות הפלפל לריכוך והשחמה.
2.       מוסיפים את העגבניות החרוכות מערבבים תוך מעיכתם עם כף עץ.
3.       מוסיפים כפית מלח וממשיכים לערבב עד לקבלת מרקם של רוטב עגבניות גס.
4.        מוסיפים כף סוכר חום וכף גדושה אריסה.
5.       מערבבים היטב וממשיכים לבשל עוד כ 5 דקות. בודקים טעמים וסמיכות. במידת הצורך מוסיפים מעט מים.
לקבב:
משפדים את קציצות הדג על היקיטורי. מחממים מחבת פסים (לא חובה פסים) וצולים בתוכה את הקציצות עם מעט שמן צמחי עד להשחמה נאה.
הגשה:
יוצרים "שלולית" מהרוטב במרכז הצלחת. מוציאים מהתנור תפוח אדמה חם. חוצים אותו לאורכו, כמעט עד הסוף, כך שיהיה עריסה לשיפוד. מניחים שיפוד במרכזו של תפוח האדמה ויוצקים מעל, כף נוספת מהרוטב. מפזרים מעל עלי כוסברה ומגישים.

סלט תאילנדי עם פילה דג פריך [4 מנות]
מרכיבים:
פילה דג  בציפוי פריך (1 לסועד)
1  פפאיה ירוקה קלופה [גודל בינוני]
10 עגבניות שרי חצויות

כוס כרוב אדום חתוך לרצועות דקות
חופן עלי נענע שלמים
חופן עלי כוסברה שלמים
חופן בצל ירוק חתוך לטבעות אלכסוניות
4 שיני שום כתוש

פלפל צ´ילי אדום פרוס דק [לפי הטעם]
עלי כרוב אדום - בהגשה 
חופן אורז  קלוי וכתוש - בהגשה

רוטב לסלט:
6 כפות נאם פלה (רוטב דגים) 
מיץ מלימון וחצי
4 כפות סוכר חום


אופן ההכנה:
מחממים פילה אמנון מצופה על פי ההוראות
1.  חותכים את הפפאיה לרצועות בעזרת קולפן ז'וליינים.
מכינים את הרוטב ע"י ערבוב מרכיביו עד להמסת הסוכר.
 2. בקערת ערבוב מוסיפים את כל יתר המרכיבים. מערבבים היטב עם היד (מומלץ עם כפפת גומי), תוך כדי מעיכת המרכיבים.
דיפ לדג:
4  כפיות רוטב דגים
1/4 כוס מים
2   כפות מיץ לימון
1  שן שום כתושה
3  כפות רוטב צ'ילי מתוק
1  כפית רוטב צ'ילי חריף
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר
מערבבים את כל המרכיבים לרוטב.
הרכבת המנה:
מניחים עלה רחב של כרוב סגול בצלחת מעליו מניחים חופן מהסלט ומפזרים אורז קלוי. לצדו מניחים את פילה הדג וקערית קטנה עם הדיפ.
*הנחת הסלט על עלה הכרוב תמנע את הרטבת הציפוי הפריך של פילה הדג.







פיש & צ'יפס – דג פריך וצ'יפס ירקות אפויים עם איולי לימון כבוש
מרכיבים:
פילה דג  בציפוי פריך (1 לסועד)
לאיולי לימון כבוש:
2 חלמונים
1 שן שום, כתושה
1 כף חרדל , חלק
2 כפיות חומץ בן יין לבן
מלח
פלפל שחור גרוס
100 מ"ל שמן קנולה
80 מ"ל שמן זית
1 כף מחית לימון כבוש
אופן ההכנה:
1. טורפים חלמונים במטרפה  עד שהם תופחים וצבעם מתבהר (כמות גדולה, מומלץ בבלנדר מוט או מעבד מזון בפולסים).
2. מוסיפים תוך כדי טריפה שום, חרדל, מחית לימון כבוש, חומץ, מלח ופלפל עד לקבלת מרקם אחיד.
3. מזלפים פנימה שמן בקצב קבוע ואיטי תוך כדי טריפה עד לקבלת מסה אחידה ומבריקה.
*ניתן להכין "איולי" מהיר עם מיונז, ומחית לימון כבוש

לצ'יפס ירקות צבעוני אפוי:
1 בטטה,  1 סלק, 1  גזר , 1 קולורבי, שמן צמחי
לצ'יפס צבעוני:
1. מחממים את התנור לחום בינוני של 200
    מעלות.
2. חותכים את הירקות למקלות ארוכים
3. מערבבים עם מעט שמן
4. שוטחים את הירקות בשכבה אחת על תבנית  
     מרופדת בנייר אפייה.
5. מכניסים לאפייה למשך 20-15 דקות (לכל ירק
    זמן משלו).
    מוציאים מהתנור ובוזקים מעט מלח
הרכבת המנה:
1.מחממים את הדג בהתאם להוראות (יש להקפיד על פריכות הציפוי).
2. מניחים בצלחת סוגים שונים של צ'יפס אפוי ולצידו קערית עם איולי.

















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

"ננו גארד אומגה 3"- מהיום קל יותר ונעים יותר לצרוך אומגה 3

  חברת הסטרט אפ הביו טכנולוגית הישראלית ( Granalix ) המתמחה בפיתוח תוספי תזונה ממקור טבעי באמצעות ננו טכנולוגיה, משיקה את ננו גארד אומגה ...