איזה כייף שחנוכה בפתח, כחלק מהניסוי כלים שאני עורכת כדי להגיע למתכונים טובים ומותאמים לבני ביתי, השנה החלטתי לנסות להגיע למרקם מושלם של לביבות, כאלו שמתפצחות בפה ואי אפשר להפסיק לאכול.
מצרכים:
3 תפוחי אדמה אדומים בינוניים מגוררים וסחוטים
3 כפות קמח תמי/ קמח לבן
חצי בצל מגורר וסחוט היטב
ביצה
מלח פלפל לפי טעם אישי
-להכפיל כמויות לפי צורך כמובן
הוראות הכנה:
לגרר את התפוחי אדמה ובצל ולסחוט היטב, אני שמה אותם בין תבניות על דפי נייר סופג, מלמעלה ומלמטה. אני שמה בין תבניות בשל משקל התבנית, אפשר לשים מעל כל כלי אחר שייתן את אותו אפקט.
לאחר מכן יש לקמח אותם, פשוט לפזר את הקמח ולדאוג שיגיע לכל העיסה ולבסוף להוסיף ביצה ומעט תבלינים, אני שמה רק מלח כי ככה אצלי אוהבים.
בזמן ערבול העיסה, יש לחמם שמן טוב, כך שבעת הכנסת כף עץ יתאספו סביבה בועות שמן מה שמורה על כך שהשמן חם דיו.
ואז עם כף ליצור בתוך השמן גומות של העיסה, היא מעט דלילה וזה תקין לגמרי, לטגן כדקה-שתיים מכל תד עד לקבל צבע חום צהבהב בהיר, להזהר לא לשרוף.
זהו, פשוט, קל, טעים ומשביע!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה