יום ראשון, 29 בנובמבר 2020

סופגניות ללא גלוטן





בשבילי חנוכה זה פסטיגל, סופגניות וספינג', במקרה שהיו מגיעים אלינו חברים גם פריקסה היה נכנס לחגיגה. התקופה הנוכחית פחות מאפשר חגיגות, אבל זה לא אומר שאני אפסיק לגמרי, עדיין חוגגים ומבלים אבל בקבוצות קטנות ולפי קפסולות :)
החלטנו להכין סופגניות ותוך כדי גם לחמניות מתוקות, התבססתי על המתכון הנפלא של הסופגניות לתגמיש משופר,
מצרכים:
500 גרם תגמיש
250 חלב 
ביצה xl
70 גרם חמאה
50 גרם סוכר
8 גרם שמרים יבשים
חצי כפית וניל
כף רום
רבע כפית מלח

הוראות הכנה:
לערבב עד להמסה את השמרים, חלב וסוכר, לאחר מכן להוסיף את שאר הנוזלים ולבסוף את הקמח, ללוש כ-10 דקות ולאחר מכן להוסיף את המלח וללוש עוד 2-3 דקות. אני לשתי את הבצק ביד, אני מניחה שבמיקסר ייקח זמן דומה. 
לאחר מכן לרסס נייר אפייה, ולקרוץ עיגולים לפי הגודל הרצוי לכם, אני שקלתי כ-50 גרם, מעדיפה מיני סופגניות, כי הילדים לא כל כך אכלנים.
לאחר מכן, יש להתפיח את הכדורים כשעה, עד להכפלת גודלם. אם תכינו כדורים גדולים יותר יש להתפיח אותם יותר זמן כמובן. 
את הסופגניות טיגנתי בשמן חם, אבל חשוב שלא יהיה רותח, סביב 150 מעלות, תבדקו בעזרת כף עץ את השמן, אם יש בועות סביב הכף, הוא מוכן לטיגון. 
2 דקות פלוס מינוס מכל כיוון, תשימו לב שלא יהיה חם מידי כי אז הן לא תהיינה מספיק מוכנות מבפנים. 
את הלחמניות מרחתי בביצה ושומשום ואפיתי על 170 מעלות כ-15 דקות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

"ננו גארד אומגה 3"- מהיום קל יותר ונעים יותר לצרוך אומגה 3

  חברת הסטרט אפ הביו טכנולוגית הישראלית ( Granalix ) המתמחה בפיתוח תוספי תזונה ממקור טבעי באמצעות ננו טכנולוגיה, משיקה את ננו גארד אומגה ...