יום חמישי, 19 בדצמבר 2019

שמרית- מקלילה את האפייה במטבחים הבייתים



שמרית מנגישה את האפייה במטבח הבייתי, שלי, שלכם, של כולנו. במקום להכין בצקים ו/או לקנות בצקים קפואים שצריך להפשיר מראש, בדיוק לפי הזמן אחרת הם פשוט מתחמצנים, שמרית יצאה בהברקה היסטרית. בצקים מצוננים, הדבר הבא במטבח שלכם, הם מוכנים לאפייה, עם חיי מדף יחסית ארוכים (מעל חודש), הם נוחים לעבודה ואפילו מגיעים עם הנייר אפייה שאיתו תשתמשו בתנור, אז מה עוד אפשר לבקש?! 

אני אוהבת להכין מאוד מאפים בבית, הריח הורס, הטעמים הכי מדוייקים לחך של כל המשפחה ואפשר להכין לכל אחד את הטעמים שהוא מעדיף ולשלוט במליות בהן משתמשים כך שהן תהיינה בריאות יותר וטעימות יותר. והכי חשוב שבעזרת הבצקים המצוננים, לא צריך גם לעבוד קשה, רק לפתוח אותן ולהתחיל למלא, לסגור ולתנור חם. 
אני השתמשתי בשלושה בצקים:
1. בצק פילו
2.בצק לפיצה
3. בצק עלים
 את כל הבצקים הכנתי בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד להזהבה. 

ועכשיו מתכונים ב- 5 דקות כמו שאני אוהבת ומעדיפה

מתכון לבצק פיצה
הראשון לפיצה ברוטב לבן- רוטב שמנת טעים ועשיר ביותר. 
שמנת מתוקה 38% +50 גרם פרמזן, להרתיח את שניהם יחד עד המסה מוחלטת של הגבינה, ורתיחה אחת של המסה. 
לאחר צינון הרוטב יש למרוח על הבצק המוכן, להוסיף איזה תוספות שאתם אוהבים, מעל מעט מוצרלה ולתנור עד להזהבה. 



מתכון לבצק פילו
4 תפוחי גארנד סמית טחונים עם 4 תמרים 
50 גרם חמאה מומסת
פותחים דף פילו ומורחים אותו בחמאה, מעליו מוסיפים עוד דף ובתוכו מסדרים כרבע מהמלית, מקפלים יפה ובסוף מורחים גם את המאפה שיצרנו. 



אופים עד להזהבה ואם אתם אוהבים אבקת סוכר, אפשר לבזוק מלמעלה, אני פחות בעניין. 


מתכון לבצק עלים

טבלת שוקולד שלמה, כל סוג שאתם אוהבים: מריר, לבן, חלב, הכל הולך, יש לחתוך כל הטבלה ל-2 קוביות כל חתיכה. 
חצי כוס סוכ וכוס מים
יש לחתוך למשולשים את כל הבצק, משולשים שיהפכו לקוראסונים נהדרים עם הקפה. 
משולשים שווי שוקיים כשהשוקיים ארוכות והבסיס באורך של ה-2 קוביות שוקולד. 
בכל משולש בבסיס מניחים  את הקוביות שוקולד ומשם כורכים את הבצק עד לכדי קוראסון נפלא כמו בכל מאפיה. 
את המים והסוכר מרתיחים יחד עד כדי איחוד ורתיחה. 
לאחר מכן בוזקים בנדיבות על כל הקוראסונים ולסיום מכניסים לתנור עד להזהבה.


בתיאבון. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

"ננו גארד אומגה 3"- מהיום קל יותר ונעים יותר לצרוך אומגה 3

  חברת הסטרט אפ הביו טכנולוגית הישראלית ( Granalix ) המתמחה בפיתוח תוספי תזונה ממקור טבעי באמצעות ננו טכנולוגיה, משיקה את ננו גארד אומגה ...