יום שני, 14 בדצמבר 2020

B&D - אטריות כוסמין



 B&D - טוב יותר ושונה השיקו שלושה סוגים אטריות כוסמין, האחת דקיקה, עודדת עבה והשלישה מאוד רחבה. כולן התאמה לכל הקפצה, פשטידה, מרק, כחלק מסלט קר או חם ובכלל מהוות תחליף הולם לפסטה באשר היא. כמו שכבר רובנו יודע, דגן הכוסמין דומה מאוד לחיטה אבל יש בו מספר יתרונות ברורות על פניה, הוא מומלץ לצריכה. 
יתרונות שיש בכוסמין, 
1. אחוז החלבון בכוסמין גבוה מחיטה מלא או משיפון, יש בו כ -14% חלבון. 
2. אחוז הגלוטן בכוסמין נמוך - זה לא הופך אותו למתאים לצליאקים, אבל מי שיש לו רגישות קל לגלוטן, זה בהחלט יכול להוות צורך לעשות עבורו, (יש לבדוק זאת אישי אישי ואף להתייעץ עם רופא בתחום).
3. אחוז המינרלים בכוסמין גבוה. 
4. אחוז החומצה הפטית בכוסמין נמוכה משמעותית, יש בו לפחות כ -40% פחות, החומצה הפטית היא החומצה שבעצם גורמת לבעיית ספיגה של מינרלים. 



האטריות עשויות מ -100% כוסמין ועוברות כמה שפחות תהליכים כדי לא לאבד מההרכב התזונתי של הכוסמין כשלעצמו. על אף זאת החברה המנגישה האלה במחיר נוח לצרכן וזאת כדי שלא תהיינה יקרות באופן משמעותי בסל הקניות המשפחתיות. מצא למצוא את האטריות בכל החנויות המועדון, בחינוך טבע למינהן ועוד. 
עלות האטריות 8.9 -9.9 שקלים למארז במשקל 200 גרם, כשרותן בד"צ העדה החרדית ורבנות ירושלים.

B&D  מציעה מתכון למוקפץ עם אטריות כוסמין ומבחר ירקות

חומרים:

1 חבילה של אטריות כוסמין רחבות של  B&D

1/2 - 1 פלפל צהוב, פרוס לרצועות דקות

1/2 - 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות דקות

1 בצל בינוני, פרוס לרצועות דקות

1/5 כרוב סגול קטן, פרוס לרצועות דקיקות

3 שיני שום, פרוסות דק

1 בטטה קטנה, אפויה או צלויה, חתוכה לקוביות

1 כפית שמן שומשום

שמן צמחי (להקפצה) 

 

לרוטב:

1/2 כוס רוטב סויה

1/4 כוס סילאן (רצוי 100%)

1.5 כפות חומץ (רצוי מירין - חומץ אורז)

1/2 כפית ג'ינג'ר מיובש טחון או כפית ג'ינג'ר טרי, מגורר

1-1 / 2 כפית שמן שומשום

1/4 כפית פלפל לבן או שחור 

להגשה:

חופן שקדים מולבנים חצויים, קלויים קלות במחבת ללא שמן

חופן פטרוזיליה או כוסברה, קצוצים

שומשום קלוי (אפשר לשלב עם שומשום שחור)

 

אופן ההכנה:

אטריות: מכינים לפי ההוראות. שוטפים במי ברז ומסננים. מערבבים את האטריות עם 1 כפית שמן שומשום ו -1 כפית שמן צמחי.

רוטב: מכניסים את כל חומרי הרוטב לסיר קטן. מביאים לרתיחה עדינה ואז מנמיכים את הלהבה ומבשלים - תוך ערבוב - על להבה קטנה 3-4 דקות. לטעום ולתקן תיבול לטעמכם

מוקפץ: מלהיטים שמן בווק איכותי או בסיר רחב. מקפיצים את הירקות לפי הסדר הבא: בצל, שום וופלפלים, עד שהם צלויים קלות אבל עדיין שומרים על פריכות ורעננות (כדי שהירקות יוקפצו ולא יתבשלו בנוזליהם, יש לשפוך מה שיווק נוזלים - אם הם נוצרים, לחמם שוב ושם ולהמשיך להשלים)

יש להוסיף את קוביות הבטטה המוכנות ואת הכרוב, להתייחס, להוסיף כ -3 / 4 מכמות הרוטב, ולערבב, ואז להוסיף את האטריות ואת שארית הרוטב * (אם יש צורך).

לקשט בפטרוזיליה או כוסברה, חצאי שקדים ושומשום, ולהגיש מיד. (אפשר לשמור את הרוטב שנותר במקרר, בצנצנת סגורה).

 

 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

"ננו גארד אומגה 3"- מהיום קל יותר ונעים יותר לצרוך אומגה 3

  חברת הסטרט אפ הביו טכנולוגית הישראלית ( Granalix ) המתמחה בפיתוח תוספי תזונה ממקור טבעי באמצעות ננו טכנולוגיה, משיקה את ננו גארד אומגה ...