B&D מציעה מתכון למוקפץ עם אטריות כוסמין ומבחר ירקות
חומרים:
1 חבילה של אטריות כוסמין רחבות של B&D
1/2 - 1 פלפל צהוב, פרוס לרצועות דקות
1/2 - 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות דקות
1 בצל בינוני, פרוס לרצועות דקות
1/5 כרוב סגול קטן, פרוס לרצועות דקיקות
3 שיני שום, פרוסות דק
1 בטטה קטנה, אפויה או צלויה, חתוכה לקוביות
1 כפית שמן שומשום
שמן צמחי (להקפצה)
לרוטב:
1/2 כוס רוטב סויה
1/4 כוס סילאן (רצוי 100%)
1.5 כפות חומץ (רצוי מירין - חומץ אורז)
1/2 כפית ג'ינג'ר מיובש טחון או כפית ג'ינג'ר טרי, מגורר
1-1 / 2 כפית שמן שומשום
1/4 כפית פלפל לבן או שחור
להגשה:
חופן שקדים מולבנים חצויים, קלויים קלות במחבת ללא שמן
חופן פטרוזיליה או כוסברה, קצוצים
שומשום קלוי (אפשר לשלב עם שומשום שחור)
אופן ההכנה:
אטריות: מכינים לפי ההוראות. שוטפים במי ברז ומסננים. מערבבים את האטריות עם 1 כפית שמן שומשום ו -1 כפית שמן צמחי.
רוטב: מכניסים את כל חומרי הרוטב לסיר קטן. מביאים לרתיחה עדינה ואז מנמיכים את הלהבה ומבשלים - תוך ערבוב - על להבה קטנה 3-4 דקות. לטעום ולתקן תיבול לטעמכם
מוקפץ: מלהיטים שמן בווק איכותי או בסיר רחב. מקפיצים את הירקות לפי הסדר הבא: בצל, שום וופלפלים, עד שהם צלויים קלות אבל עדיין שומרים על פריכות ורעננות (כדי שהירקות יוקפצו ולא יתבשלו בנוזליהם, יש לשפוך מה שיווק נוזלים - אם הם נוצרים, לחמם שוב ושם ולהמשיך להשלים)
יש להוסיף את קוביות הבטטה המוכנות ואת הכרוב, להתייחס, להוסיף כ -3 / 4 מכמות הרוטב, ולערבב, ואז להוסיף את האטריות ואת שארית הרוטב * (אם יש צורך).
לקשט בפטרוזיליה או כוסברה, חצאי שקדים ושומשום, ולהגיש מיד. (אפשר לשמור את הרוטב שנותר במקרר, בצנצנת סגורה).
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה