יום שבת, 24 בנובמבר 2018

le roy rene – המעדן מפרובאנס הגיע לישראל! מתכון לשושני שמרים- נוגט שחור/לבן


כשמתחשק לי לגוון במטבח, אני מחפשת אטרקציות חדשות ומוצרים חדשים שנחתו בישראל.
בהתנסות הזו בחרתי לבחון את ממרחי הנוגט של חברת le roy rene, חברה שמתאפיינת באיכות גבוה מאוד בשל חומרי גלם, עם אחוזי שקדים ואגוזים שלא תמצאו בממרחים אחרים. הממרחים מופחתי סוכר, ניתן להרגיש בקלות בטעם האותנטי של האגוזים ופחות את הסוכר שמאפיין ממרחים מעין אלו.
תוכלו לקרוא עוד על ממרחי הנוגט השונים באתר החברה, בקטלוג הממרחים- le roy rene.
ובנוסף, הטבה מיוחדת רק לכם 20% הנחה על כל האתר בהקלדת הקוד Dikla123
ועכשיו למתכון שמרים נוגט- 

לבצק 
קילו קמח
כ-300 מ"ל מים חמימים
3 כפות שמרים יבשים 
חצי כוס סוכר- אם אתם אוהבים מתוק, תגדילו ל-3/4, אצלי פחות אוהבים 
כפית מלח שטוחה
3 ביצים XL 
200 גרם חמאה רכה, בטמפרטורת החדר

תחילה ערבבו את הקמח עם השמרים, לאחר מכן הוסיפו את כל החומרים (מלבד המלח והחמאה), התחילו ללוש כ-10-15 דקות, הוסיפו את החמאה והמלח בהדרגה ועד להטעמתם בבצק, המשיכו ללוש עוד כ-10 דקות.
אני מתפיחה את הבצק לילה במקרר ולאחר מכן, נותנת לו לנוח כשעה בחוץ לפני פתיחתו. אם אין לכם זמן לזה, אפשר להתפיח בחוץ כ-3 שעות או פחות תלוי בתפיחת הבצק. אני מעדיפה לקחת את הזמן ולתת לו את הזמן הדרוש לו... עניין של בחירה. 
לאחר מכן, יש לפתוח את הבצק למלבנים ולמרוח את הנוגט לכל אורך הבצק, לגלגל את הבצק שמרוח בנוגט לרולדה ולאחר מכן לפרוס אותו לשבלולים. 
לפרוס נייר אפייה בתבניות ולשים את השבלולים במרחק אחד מהשני שכן ימשיכו לתפוח בתנור, 
את האפייה של השמרים אני אופה ב-180 מעלות לכ-20-30 דקות, תלוי תנור. אצלי תוך 20 דקות הם שזופים ויפים, לעיתים יש תנורים שזה אורך אצלם זמן ממושך יותר, ולכן שימו לב...

בתיאבון :)









אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

"ננו גארד אומגה 3"- מהיום קל יותר ונעים יותר לצרוך אומגה 3

  חברת הסטרט אפ הביו טכנולוגית הישראלית ( Granalix ) המתמחה בפיתוח תוספי תזונה ממקור טבעי באמצעות ננו טכנולוגיה, משיקה את ננו גארד אומגה ...