יום שישי, 6 ביולי 2018

מתכון לג'חנון טעים


מתכון קל ופשוט לג'חנון
קילו קמח
כף שמרים יבשים
כף סוכר חום
2 כפות דבש
חצי כף מלח
50 גרם חמאה מומסת
2-3כוסות מים בטמפ' החדר

לשים את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
לאחר מכן, מכסים את הבצק לתפיחה, שעה-שעה וחצי.
לשים את הבצק שוב כדי להוציא לו את כל האויר, ונותנים לו לתפוח שוב כשעה.
עכשיו הגענו לנקודה חשובה, פתיחת הבצק. 
לפתיחת הבצק אני משתמשת עם 100 גרם חמאה מומסת.
מחלקים את הבצק ל14-16 חתיכות ולאחר מכן פותחים כל חתיכה ומרדדים דק דק, מורחים חמאה ומגלגלים.
ממשיכים לעשות את כל החתיכות ומסדרים יפה בסיר ג'חנון. 
אחרי שסידרנו את הכל בסיר, יש להניח לבצע לתפוח כחצי שעה ולאחר מכן נכניס את הסיר לאפייה של כ-12 שעות על 110 מעלות.
מי שאוהב ביצים חומות יש לשים מעל הבצק נייר אפייה ומעליו את הביצים, אני לא אוהבת לשים את הביצים ישירות על הג'חנון.

והטיפ הכי חשוב!!! שימו בתנור תבנית עם כוס מים לטובת לחות מתמדת בעת האפייה, זה עוזר לג'חנון לצאת נימוח, עסיסי וטעים יותר בעיניי.

אם אין לכם זמן לאפייה ממושכת, ניתן לאפות 5 שעות על 140 מעלות.

כדאי להגיש עם רסק עגבניה וסחוג-אבל את זה אתם בטח יודעים לבד 😉




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

"ננו גארד אומגה 3"- מהיום קל יותר ונעים יותר לצרוך אומגה 3

  חברת הסטרט אפ הביו טכנולוגית הישראלית ( Granalix ) המתמחה בפיתוח תוספי תזונה ממקור טבעי באמצעות ננו טכנולוגיה, משיקה את ננו גארד אומגה ...